phone 0473 36 27 14

OVER GRIET

Ik ben Griet Geeraert, van opleiding psychologe, psychotherapeute en professioneel coach. Maar ook een mid(life)wife die volop in het leven staat als partner, moeder, dochter, zus, vriendin, collega … Pionier met een hart voor ecologie, spiritualiteit en persoonlijke groei. Empowering people is wat ik met hart en ziel doe.

Mijn droom? Jou inspireren om je potentieel te leven.

Griet Inspireert

Ik moet zo’n 7 jaar geweest zijn. Toen ik mijn moeder liet weten dat ik aan de Sint een toverstafje vragen zou. Zodat ik van de wereld een mooie, vreugdevolle plek kon maken waar iedereen gewoon ‘gezond en gelukkig’ was. Wat was ik een gevoelig kind. Steeds bezig met zin en zingeving. Op zoek naar wat mensen inspireert en hen gelukkig maakt.

‘Er moeten mensen zijn die zonnen aansteken’ Toon Hermans

Dat toverstafje heb ik natuurlijk nooit gekregen. En die zoektocht naar magie heeft me mijn leven lang gekost. Met hoge pieken en diepe dalen. Maar op mijn 44ste kan ik zeggen: hé ik heb veel gezocht maar ook gevonden! Ik heb zoveel om door te geven nu. Geen toverstafje en geen hocus pocus. Wel een hoop doorleefde kennis, expertise, vaardigheden en levenswijsheid om jou te ondersteunen op je levenspad. Daarbij hoort zeker ook magie:-) !

Midlife wake up call

Met Griet Inspireert richt ik mij specifiek op volwassenen in de midlife (30-ers,40-ers, 50-ers). Een levensfase waarin de bubbels uit het leven verdwijnen. Waarbij we geconfronteerd worden met onrust, onvrede of een plotse crisis. Allerlei klachten als vermoeidheid, angst, depressiviteit, stress, opgebrand zijn steken de kop op. Vaak zijn deze symptomen een wake up call. 

De midlife(crisis) staat symbool voor de Roep van ons Hart die zich niet langer in de kiem laat smoren. Het wordt steeds moeilijker of onmogelijk om compromissen te sluiten die niet passen bij wie we écht zijn en wat we te doen hebben. In de eerste helft van ons leven leren we overleven door ons aan te passen en in te passen. En ja: daardoor verwerven we een plek in de wereld. Maar we betalen ook een offer - we sluiten compromissen waarbij we (een deel van) onszelf verliezen. De midlife brengt ons in een existentiële crisis en roept ons op om ons opnieuw te verbinden met onze essentie. Om ons zelfleiderschap op te pakken en meer te leven vanuit ons hart. Om ons minder aan te passen maar ons juist in de wereld neer te zetten vanuit wie we zijn. Vanuit onze kern, onze waarden en onze talenten. Waarbij we de vaardigheden die we in de eerste helft van ons leven ontwikkelden, kunnen inzetten voor onszelf en het creëren van onze meerwaarde. Zodat we onze unieke bijdrage kunnen leveren.

Mijn midlife shift

Ook mijn midlife ging niet over rozen. Zowel op mijn 31ste als op mijn 41ste belandde ik in een stevige persoonlijke en professionele crisis die jaren duurde.

De eerste crisis (2005) voerde mij terug ver in mijn kindertijd en gaf aanleiding tot een nieuwe studie van vier jaar (integratieve psychotherapie) en de opstart van mijn eigen praktijk in bijberoep (2007). De tweede crisis tien jaar later (2015) ging gepaard met een burn-out inclusief herval en leidde totaal onvoorzien tot de sprong naar het voltijds ondernemerschap (2016). Dit bracht andermaal de nodige bij- en omscholing teweeg: een opleiding tot systemisch coach, een opleiding tot  loopbaancoach en enkele intensieve ondernemerscoachingstrajecten.

Het waren intense periodes van crisis en worstelingen. Van (trauma) verwerking én confrontatie met destructieve patronen. Maar ook van ommekeer, zelfleiderschap, sterke persoonlijke en professionele groei. Van steeds beter weten wie ik ben, wat mij inspireert en mijn eigen-wijze koers varen.

Pioniers met een missie

Ik geloof oprecht dat we in een tijd leven dat steeds meer mensen ‘wakker worden’. Dat we de oproep in ons hart niet langer kunnen negeren. De onvrede en problemen in de huidige maatschappij stoten velen voor de borst. Ze doen appèl op ons vermogen om voorbij de platgetreden paden en de status quo nieuwe manieren en oplossingen te bedenken voor de uitdagingen waar we voor staan. De Nieuwe Tijd heeft altijd weer nood aan voorlopers die baanbrekend werk verrichten. Het zijn de pioniers die vaak als eersten vanuit een diepe onvrede of crisis gedwongen worden om het oude achter te laten en nieuwe wegen te ontsluiten. Zelf voel ik mij zo’n pionier met een missie. 

In een wereld die zichzelf verliest en vastloopt in oude, destructieve patronen wil ik met Griet Inspireert mijn steentje bijdragen aan een mooiere wereld, die zichzelf vernieuwt en opnieuw uitvindt. Met aandacht voor natuurlijke groei en cyclische processen. Doorheen mijn werk wil ik ervaren volwassenen met talent opnieuw verbinden met de roep van hun hart en wie ze werkelijk zijn. Met hun diepste inspiratie, hun authentieke kracht en hun zelfleiderschap. Zodat ze kunnen zijn en doen wie ze zijn. En hun unieke bijdrage kunnen leveren. 

‘Weten wie je bent, wat je inspireert en stout-moedig je eigen-wijze koers varen’  Griet

Leef je potentieel

Met Griet Inspireert creëer ik ruimte om (terug) (bij) jezelf te zijn en de stappen te zetten die nodig zijn om je ware potentieel te leven. Zodat jij jouw rol kan spelen en mee kan bouwen aan die wereld waar jij van droomt.

  • Ben je werknemer, leidinggevende of ondernemer? 
    Via loopbaancoaching bied ik je een inspirerend klankbord, nieuwe perspectieven en helderheid in je loopbaanpad.
  • Ben jij ondernemer of heb je een ondernemersdroom?
    Ik  begeleid dienstverlenende (solo)ondernemers bij het uitbouwen van hun goede zaak of eigen praktijk in bij- of hoofdberoep.

Meer weten over mijn opleidingen en werkervaring? 

Klik door naar mijn  LI profiel 

Volg mij 

Op Facebook of LinkedIn

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x